(recept
si oblíbilo 257 návštěvníků)
Domácí chléb
Potřebné ingredience
300ml vody, 500g hladké mouky, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu,1 lžička sušeného droždí,nebo 1/4 čerstvého.
Postup přípravy
Těsto si udělám v pekárně ale jde to i bez pekárny. Jak je těsto vykynuté,dám ho do hodně pomoučené ošatky a nechám kynout 45 minut. Potom opatrně překlopím na plech s pečícím papírem. Já si plech obrátím a opatrně to překlopím,držím to,s chlebem se nesmí hrknout,lekl by se a nepovedl,musel by se nechat vykynout znovu. Pak ho potřu osolenou vodou ,pokmínuji a peču při 190 stupních hodinu. Pak nechám vychladnout na mřížce. Je to známý recept na chléb,je výborný a jednoduchý.Přeji všem dobrou chut!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martak1
(upraveno)
9. 9. 2014, 13:52
Chtela jsem se zeptat a mohl by se rovnou nechat kynout na plechu s pecicim papirem?
len-dys
(upraveno)
25. 3. 2014, 8:46
Lidu jdu ho zkusit držte palečky
zakovar
(upraveno)
3. 2. 2014, 9:58
Liduško, tak dnes zadělávám už na 3. bochník vašeho chlebíku, je fantastický, voňavý a ta chuť Líbí se mi tento receptík, protože je jednoduchý, já mouku namíchám z více druhů, navíc přidávám 3 lžicky octa, lněné semínka a sušený kvásek (z DM drogerie). Jen jsem se chtěla zeptat, co udělat pro to, aby byl chlebík vyšší, tvar má super, nakynutý je taky pěkně, jen krajíce nejsou tak velké, jak kupované. Myslíte, že nepokazím nic tím, že ho nechám kynout i několik hodin? Děkuji a ať se Vám skvěle daří!!!!!! a zde je i foto http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=182621 jen se po něm zaprášilo
lidunkavr
(upraveno)
24. 3. 2014, 22:09
@zakovar
Raduško,to mě moc těší,že vám náš chlebík chutná. Nám taky Jinak s tím kynutím se ani nic nestane,ale myslím,že se nezvětší. To by spíš chtělo přidat ingredience,tento chlebík je malý
jeremy
(upraveno)
12. 7. 2013, 17:54
je velice velice chutný, moc díky za recept, fotky najdete zde http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4420696 a http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4420697 Jen jsem nevěděla, zda jej mám po tom dalším 45min. kynutí ještě propracovat, či jen přenést na pečící papír...tak jsem jen přenesla a potřela tou slanou vodou a bylo to...
lidunkavr
(upraveno)
24. 3. 2014, 22:07
@jeremy
Jaruško,jsem ráda,že vám chutnal. Jinak už pak po 45 minutách nepropracovávat,jen přenést na plech,dobře jste udělala
Ilonnka17
(upraveno)
25. 5. 2013, 11:23
Lidunko, tak jsem upekla chleba podle vašeho návodu...... , je vynikající. Krásně mi vykynul v pekárně . Teprve se s pekárnou učím. Manželovi také moc chutnal. Děkuji za receptík.
lidunkavr
(upraveno)
26. 5. 2013, 23:04
@Ilonnka17
Ilonko,je to jednoduchý chlebík a levný,nám taky moc chutná,i když je obyčejný at se vám daří v pečení ,i v životě
EvaHol
(upraveno)
21. 5. 2013, 14:05
Doporučuji přidat lžíci chlebového koření (oficiální název pro tuto směs koření).
lidunkavr
(upraveno)
26. 5. 2013, 23:02
@EvaHol
to někdy dávám,ale všichni mi říkají,že cítí perník
Žirafka1
(upraveno)
1. 5. 2013, 17:18
Chlebík ráda vyzkouším...........už jsem jich zkoušela více a uvítám každý nový recept Z Vašich obrázků nádherně sálá teplo domova
lidunkavr
(upraveno)
21. 5. 2013, 10:25
@Žirafka1
Martinko,tento chleba je snad nejlevnější a dostupný všem a moc děkuji není taky nad domácí chléb,jako konak,že? krásný den
Žirafka1
(upraveno)
21. 5. 2013, 13:15
@lidunkavr
Ano, domácí je nejlepší.................ty časy,kdy chleba z obchodu voněl široko daleko a dal se jíst jen tak samotný jsou bohužel pryč. Na poctivý chléb už dnes jen tak nenarazíte
lidunkavr
(upraveno)
26. 5. 2013, 23:05
@Žirafka1
Marti,máte pravdu,moje řeč proto si pomůžeme a upečeme vlastní
Paluna
(upraveno)
28. 1. 2013, 18:57
Tak dneska vyzkoušený chlebík podle vašeho receptu - je výborný, ňam ňam - příště jen zkusíme dát půlku tmavé mouky, jsme zvyklejší na tmavší chleba, ale jinak opravdu výborný - já radila, ale pekl sám manžel - je to šikula
lidunkavr
(upraveno)
28. 4. 2013, 11:29
@Paluna
jsem ráda,že chutnalo a manžel je tedy
certovka.
(upraveno)
1. 1. 2013, 17:35
Výýýýýborný chlebíček Jelikož dnes u nás na Nový rok nebylo nikde žádné pečivo v obchodech,byla jsem nucena si chlebík upéct a vůbec toho nelituji.Zadělala jsem klasicky,nechala vykynout klasicky,upekla klasicky a rodinka mi ho zbaštila jak jinak,než taky klasicky Vážně nejlepší chlebík,co jsem kdy pekla,chválím!Přeji hezký Nový rok
lidunkavr
(upraveno)
25. 1. 2013, 16:19
@certovka.
Leničko,jsem ráda,že chutnal,máme ho taky všichni doma rádi Krásný víkend
Vera N
(upraveno)
15. 7. 2012, 23:03
Vypadá dokonale.
lidunkavr
(upraveno)
25. 1. 2013, 16:18
@Vera N
děkuji
uham
(upraveno)
7. 7. 2012, 8:32
Moc děkuji za výborný recept na chleba,když jsem ho upekla,tak jsem ho musela bránit,aby alespoň vychladl.V životě jsem vnoučata neviděla jíst chleba samotný bez ničeho,ale po tomto se jen zaprášilo a ještě jsem dostala za úkol jim upéct na cestu domú.Je opravdu vynikající.DOPORUČUJI.
lidunkavr
(upraveno)
7. 7. 2012, 10:54
@uham
Milá Janičko,jsem moc ráda,že jste chleba zkusila. On je fakt výborný a stojí za to ho zkusit. Můj syn kupovaný chleba nejí,ale tento má moc rád. Jinak ho milujeme celá rodina,je levný,ale můžete zkusit dát semínka atd. To časem na to přijdete,co vše se dá upéct a přidat do chleba. Pekárna bude určitě vaše dobrá kamarádka,jako ta moje. At se daří,přeji krásný den! Jinak mně moc vaše slova dojala a moc potěšila. Fakt mám radost.
vlnarova
(upraveno)
8. 6. 2012, 9:45
Děkuji za super recept poprvé v životě jsem ted pekla svůj první chléb - dělala jsem ho na grilování, jako přílohu. Těsto mi moc nevykynulo, ale chleba byl vynikající, a než se ugrilovalo maso, tak byl chleba snězený takže tímto moc děkuji za super recept. Jen mi napadlo, když se do chleba dává ta cibulka, ta se musí asi osmažit, že? Myslím, že jsem takto skončila s nakupováním chleba, a budu si o doma péct sama, protože ta vůně, je úžasná. jsem prostě nadšená . Ještě minapadlo, nezkoušeli jste někdo s normálními kvasnicemi? děkuji
lidunkavr
(upraveno)
19. 6. 2012, 10:19
@vlnarova
Milá Petruško,jsem moc ráda,že chleba chutnal,nám chutná moc a všem,co ho u nás měli. Cibulka je lepší osmažená,dá se tam dát cokoliv,to už je jen na vás,i nějaká semínka,já dělávám,jak mně napadne a dávám i obyčejné kvasnice,co mám zrovna po ruce
JanaNur
(upraveno)
23. 4. 2012, 23:38
Děkuji za úžasný recept . Dneska jsem chleba upekla a jen se po něm zaprášilo , je opravdu výborný.
lidunkavr
(upraveno)
19. 6. 2012, 10:16
@JanaNur
U nás se po něm taky hned zapráší,syn jiný chleba nejí,jen ten domácí,jinak jí rohlíky
veronininka
(upraveno)
22. 4. 2012, 9:11
Jdu na to
lidunkavr
(upraveno)
19. 6. 2012, 10:16
@veronininka
jak to dopadlo?
veronininka
(upraveno)
26. 3. 2013, 21:13
@lidunkavr
Luxusně Zítra jdu na něj znovu. Peču ho celkem často. Teda ale ostuda odepisuji až dnes Děkuji
allfice
(upraveno)
22. 2. 2012, 11:02
Dnes jsem vyzkoušela a je moc dobrej, krásně kmínovej, díky za recept, budeme opakovat
lidunkavr
(upraveno)
16. 4. 2012, 15:13
@allfice
to jsem ráda,že chutnal chlebíček
peklicko
(upraveno)
3. 2. 2012, 17:45
Je výbornej,povedl se.
lidunkavr
(upraveno)
16. 4. 2012, 15:12
@peklicko
děkuji
Teri1402
(upraveno)
18. 11. 2011, 20:57
Je opravdu .
lidunkavr
(upraveno)
14. 1. 2012, 13:27
@Teri1402
to jsem moc ráda
JanaSL.
(upraveno)
17. 11. 2011, 14:20
taky se na něho zítra chystám
JanaSL.
(upraveno)
21. 11. 2011, 14:13
@JanaSL.
tak vyzkoušeno, dělala jsem z namíchané mouky a neměl chybu
lidunkavr
(upraveno)
14. 1. 2012, 13:26
@JanaSL.
ano,je moc dobrý,křupavoučký
jirul
(upraveno)
17. 11. 2011, 11:38
vyzkoušeno a doporučuji, je super a dokonce i druhý den
lidunkavr
(upraveno)
14. 1. 2012, 13:28
@jirul
i nám moc chutná,syn chleba nejí,ale tento si dá vždycky
jirul
(upraveno)
19. 11. 2011, 12:46
@jirul
z "namíchané" mouky je taky dobrý, snad i lepší
lidunkavr
(upraveno)
14. 1. 2012, 13:27
@jirul
musím vyzkoušet
Jája
(upraveno)
16. 11. 2011, 23:00
Zkusím zítra
lidunkavr
(upraveno)
14. 1. 2012, 13:28
@Jája
jak chutnal chlebíček?